Erwtensoep

  • Belgisch, Soep
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 20-09-2022
  • Erwtensoep

    Erwtensoep

    Erwtensoep

Een dikke warme soep voor de koude dagen

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 g spliterwten , 12 uur geweekt in koud water
2 preien , het behouden en fijn gesnipperd
2 wortelen , in blokjes gesneden
1 ui , fijngesnipperd
2 l water
3 groentebouillonblokjes
100 g spekblokjes
1 rookworst
40 g boter
Peper en zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
mixer
soep pot

Bereidingswijze

Kook de geweekte spliterwten 1 uur in 2 liter water.
Laat de helft van de boter smelten en fruit hierin de ui en prei 10 minuten.
Doe de gefruite ui en prei + wortels + verkruimelde groentebouillonblokjes bij de spliterwten en laat nog een uur zacht koken.
Mix de erwten grof.
Snij de rookworst in schijfjes , bak de schijfjes enkele enkele minuten in de overige boter en doe ze bij de erwtensoep te samen met de spekblokjes. Laat het geheel nog 30 minuten doorkoken.
Breng de soep verder op smaak met peper en zout.
Dien de erwtensoep op met brood.

Bron

budgetkoken.be

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten