Orzo in romige paprikasaus

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 20-09-2022

Snelle eenpannert met keus tussen wel en niet vegetarisch

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
orzo 400 g
paprika 1
spinazie 400 g
geroosterde-paprikareepjes 1 pot
slagroom 200 g
geraspte italiaanse kaas 40 g
tomatenpuree 2 el

Uit eigen keuken: 2 el olijfolie, 2 teentjes knoflook, zwarte peper en zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Grote hapjespan

Bereidingswijze

Stap 1

Hak de knoflook fijn. Snij de rode paprika in reepjes.

Stap 2

Verhit ondertussen 2 eetlepels olijfolie in een ruime hapjespan. Bak hierin gedurende 2 minuten de knoflook. Voeg vervolgens de paprika toe en bak al roerend zacht in 6 minuten.

Stap 3

Voeg nu ook de tomatenpuree en de reepjes geroosterde paprika uit pot toe. Bak 2 minuten. Voeg de slagroom toe, en roer goed door. Laat het geheel nog 4 minuutjes zachtjes sudderen.

Stap 4

Pureer de saus glad met een staafmixer.

Stap 5

Roer de orzo, een snuf zout en 150 ml water door de saus en laat deze, onder af en toe doorroeren, 8 minuten zachtjes doorkoken.

Stap 6

Voeg dan eventueel nog een scheutje water toe en roer de spinazie, per handvol, door de saus. Verwarm het geheel op lage temperatuur nog 4 minuten door tot alle spinazie is geslonken. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 7

Serveer de romige orzo met de geraspte Italiaanse kaas.

Bron

Picnic

Serveertip

Ook lekker met uitgebakken blokjes chorizo en/of gepofte cherrytomaatjes. Pof de tomaatjes met een beetje olijfolie en zout aan de tros gedurende 10 minuten in de oven op 190°C. Serveer de chorizo door de orzo en de tomaatjes er bovenop.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten