Kreeft of scampi Newburg

  • Amerikaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 20-09-2022
  • Kreeft of scampi Newburg

    Kreeft of scampi Newburg

    Kreeft of scampi Newburg

De keuze is aan U ..scampi of kreeft in deze elegante New Yorkse klassieker.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
gekookte kreeft of scampi (ongeveer 500 g kreeft of 380 g scampi)
3 eidooiers
30 cl zware room, verdeeld
1 eetlepel boter
2 eetlepels droge sherry
3/4 theelepel zout
1/8 theelepel cayennepeper, of naar smaak
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

- Snijd de gekookte kreeft in hapklare brokken. Als je scampi gebruikt, laat ze dan heel of snijd ze doormidden ( verwijder darmkanaal en pel ze)
-Klop de eidooiers met12 cl room. Smelt boter in een grote koekenpan met antiaanbaklaag. Voeg toe en schep om met boter. Voeg de resterende room, sherry, zout en cayennepeper toe; laat 3 minuten sudderen om iets in te korten. Lagere hitte.
-Schep 6 cl saus in het dooiermengsel; roer het dooiermengsel in de pan; kook en roer tot de saus dikker wordt. Niet koken.
-Serveer over toast of serveer met warme gekookte witte rijst.

Bron

pinterest - Relish-

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten