Kokos Curry Risotto Met Krokante Zalm

  • Amerikaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Kokos Curry Risotto Met Krokante Zalm

    Kokos Curry Risotto Met Krokante Zalm

    Kokos Curry Risotto Met Krokante Zalm

Risotto met rode curry, boordevol zoete kokossmaak en gegarneerd met een krokante zalmfilet en geroosterde kokosnoot.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
820 cl kippenbouillon
1 el kokosolie
100 g gesnipperde ui
2 el Thaise rode currypasta
200 g arborio rijst
1/2 tl zout
2 grote teentjes knoflook, gehakt
1 blik kokosmelk ( circa 400 cl)
1 tl bruine suiker (licht of donker)
4 zalmfilets van circa 140 g elk
1/2 theelepel gemalen gember
1/2 tl gemalen knoflookpoeder
50 g geraspte kokosnoot
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Voeg de kippenbouillon toe aan een middelgrote pan. Breng aan de kook, zet laag en houd warm.
-Verwarm een ​​ middelgrote pan op middelhoog vuur. Voeg kokosolie toe. Voeg de ui toe en laat 2-3 minuten sudderen tot ze glazig zijn. Rijst toevoegen, roeren en 1-2 minuten koken. Voeg knoflook, zout en rode currypasta toe. Kook nog 1-2 minuten.
-Gebruik een pollepel en voeg langzaam hete kippenbouillon toe, per keer aan rijst. Roer met een houten lepel.
-Roer een of twee keer totdat bijna alle vloeistof is opgenomen. Herhaal het proces totdat alle kippenbouillon op is. Breng op smaak met zout en klaar. Voeg kokosmelk toe aan de pan waar de kippenbouillon in zat en breng aan de kook, houd warm.
-Als alle kippenbouillon is opgenomen, voeg je bruine suiker en een pollepel kokosmelk toe. Herhaal hetzelfde proces totdat alle kokosmelk is verdampt. Breng op smaak met peper en zout.
-Voeg indien nodig nog wat kippenbouillon toe. Je wilt dat de rijst romig is, een zachte buitenkant heeft en een lichte bite aan de binnenkant. Opzij zetten.
-Kruid de zalm rijkelijk met zout. Strooi de gember en knoflookpoeder gelijkmatig over de zalm. Opzij zetten.
-Verhit een grote gietijzeren koekenpan op laag vuur. Voeg kokos toe. Rooster tot ze goudbruin zijn, zet apart. Verhit dezelfde pan op middelhoog vuur. Voeg zalm toe, kook tot het knapperig is, ongeveer 3-4 minuten. Draai om en kook nog 2-3 minuten voor medium-well.
-Serveer de zalm over risotto.
- Bestrooi met geroosterde kokos.

Bron

pinterest - chef =

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar
marcdepester

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten