Cubaanse Picadillo

  • Caribisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Cubaanse Picadillo

    Cubaanse Picadillo

    Cubaanse Picadillo

  • Cubaanse Picadillo

    Cubaanse Picadillo

    Cubaanse Picadillo

Picadillo is een Latijns-Amerikaans gerecht met veel verschillende variaties op basis van locatie, maar met een gemeenschappelijke basis van gehakt (in dit geval rundergehakt). Dit is een smakelijke Cubaanse versie van picadillo met olijven, paprika's, rozijnen en kappertjes die zo gemakkelijk te maken is!  Serveer met gestoomde rijst, quinoa of pasta!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 g rundergehakt
1 ui, gesnipperd
1 groene paprika, in blokjes gesneden
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 theelepel hete gerookte paprikapoeder
1 theelepel oregano
1 theelepel komijn
zout en peper naar smaak
1 blik geplette tomaten
100 g met piment gevulde olijven, in plakjes
50 g rozijnen
1 eetlepel kappertjes
1 eetlepel Worcestershiresaus
1 eetlepel appelciderazijn
1 eetlepel vissaus (optioneel)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

- bak het rundvlees, de uien en de peper in een grote koekenpan op middelhoog vuur, roer het vlees tijdens het bakken uit elkaar en laat het overtollige vet weglopen.
-Voeg de knoflook, paprika, oregano, komijn, zout en peper toe en kook tot het geurig is, ongeveer een minuut.
-Voeg de tomaten, olijven, rozijnen en kappertjes toe, breng aan de kook, zet het vuur lager en laat 5 minuten sudderen.
-Voeg de Worcestershire-saus, azijn en vissaus toe.

Optie: Garneer met gehakte peterselie en/of koriander.
Serveer over gestoomde rijst, quinoa of pasta!

Bron

pinterest

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar
marcdepester

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten