Romige Pompoenpasta

  • Amerikaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 17-09-2022
  • Romige Pompoenpasta

    Romige Pompoenpasta

    Romige Pompoenpasta

Romige Pompoen Pasta is lekker en  makkelijk comfort food. Eenpanspompoensaus gemaakt met pompoenpuree, kippenbouillon, slagroom en nootmuskaat.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen

450 g rigatoni pasta
1 kleine ui, fijngesnipperd
2 teentjes knoflook, gehakt
2 eetlepels boter
490 g pompoenpuree
1/2 liter kippenbouillon
6 cl slagroom
12 cl zure room
0,25 theelepel nootmuskaat
1 theelepel zout
0,25 theelepel zwarte peper
2 eetlepels verse peterselie, gehakt
25 g Parmezaanse kaas
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Kook de pasta in gezouten water al dente. Pasta afgieten en apart zetten.
-In een grote koekenpan, bak de ui en knoflook in boter, op middelhoog vuur, tot ze zacht zijn.
-Klop de pompoenpuree, kippenbouillon, slagroom, zure room en kruiden erdoor.
-Pompoensaus 10 minuten laten sudderen, af en toe roeren.
-Roer de gekookte pasta door de pompoensaus en laat nog 2-3 minuten sudderen tot het dik is.
-Garneer eventueel met Parmezaanse kaas en peterselie.

Bron

pinterest - chef = S.Snyder

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten