Gebakken Thaise Pinda Kip

  • Thais, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 17-09-2022
  • Gebakken Thaise Pinda Kip

    Gebakken Thaise Pinda Kip

    Gebakken Thaise Pinda Kip

Hartige, heerlijke kippendijen zonder vel gebakken in een snelle zelfgemaakte Thaise pindasaus die klaar is in slechts 35 minuten en vervolgens gegarneerd met gemalen pinda's.....onweerstaanbaar ! 

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
5 kippendijen, ontbeend zonder vel
1/2 blik kokosmelk circa 20 cl
60 cl romige pindakaas
2 eetlepels sojasaus
2 eetlepels honing
1 eetlepel rijstwijnazijn
1 eetlepel limoensap
1/2 theelepel sesamolie
3 teentjes knoflook, gehakt
1 eetlepel gember, fijngehakt
koriander, voor garnering (optie)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

- verwarm de oven voor op 190°C.
- Meng in een grote kom de kip, kokosmelk, pindakaas, sojasaus, honing, rijstwijnazijn, limoensap, sesamolie, knoflook en gember en laat 30 min marineren
-Leg de kip met de gladde kant naar beneden in je ovenschaal.
-Giet de saus erover.
-Kook 30-35 minuten of tot de kip gaar is (74°C).

Bron

pinterest - S. Snyder -

Serveertip

serveer er rijst bij

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten