Heerlijke Hartverwarmende Indische Bruine Bonensoep

  • Indisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 16-09-2022
  • Heerlijke Hartverwarmende Indische Bruine Bonensoep

    Heerlijke Hartverwarmende Indische Bruine Bonensoep

    Heerlijke Hartverwarmende Indische Bruine Bonensoep

  • Heerlijke Hartverwarmende Indische Bruine Bonensoep

    Heerlijke Hartverwarmende Indische Bruine Bonensoep

    Heerlijke Hartverwarmende Indische Bruine Bonensoep

  • Heerlijke Hartverwarmende Indische Bruine Bonensoep

    Heerlijke Hartverwarmende Indische Bruine Bonensoep

    Heerlijke Hartverwarmende Indische Bruine Bonensoep

  • Heerlijke Hartverwarmende Indische Bruine Bonensoep

    Heerlijke Hartverwarmende Indische Bruine Bonensoep

    Heerlijke Hartverwarmende Indische Bruine Bonensoep

Ik heb heel wat Indische bruine bonensoep , ook hier op Smulweb bekeken. De meeste recepten maken gebruik van een zakje boemboe nasi-goreng van 50 gram. Deze soep is zonder pakjes en zakjes  en vindt zijn smaak door Chilipoeder, kerrie en mosterd. Een volle theelepel Chilipoeder leek me wat veel, vandaar dat in het recept een mindere hoeveelheid staat aangegeven. Na proeven is het alsnog mogelijk om wat extra Chilipoeder toe te voegen. Evenals de kerrie, die je wel moet kunnen proeven , maar niet moet overheersen. 

Ik heb witte rijst gekookt in bouillon  en een bakje met sambal badjak erbij geserveerd.

Heerlijk soepje als de regenbuien bijna onafhoudelijk over je neer denderen

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
3 prei schoon in halve of hele dunne ringen of in stukjes
1 grote ui gesnipperd
1 el mosterd
1 1/2 tl kerriepoeder
1/2-1 tl Chilipoeder
3 el zonnebloemolie
2 groente bouillonblokken minder zout
1250 ml water
1 grote pot bruine bonen afgespoeld en uitgelekt
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Soeppan, snijplank, mes

Bereidingswijze

Verwarm de olie en fruit de prei met de ui enkele minuten. Voeg mosterd, kerrie, chilipoeder toe en fruit een minuutje mee.
Verkruimel de bouillonblokken erover en voeg het water toe. Roer alles goed door en breng aan de kook.
Voeg de uitgelekte bonen toe en laat 10 minuten op een laag vuurtje zachtjes koken.

Serveer met witte rijst en sambal badjak.

Bron

Indische gerechten eigen tekst , kleine aanpassing naar smaak en foto's

Serveertip

Lekker met gefrituurde uitjes en een stuk kroepoek.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten