Utan nga Langka

  • Filippijns, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Utan nga Langka

    Utan nga Langka

    Utan nga Langka

Dit recept is eigenlijk onrijpe jackfruit met gedroogde vis, die we vervolgens koken in wat kokosmelk.  Rijp jackfruit kun je prima rauw eten. Het vruchtvlees is dan geel, knapperig en smaakt een beetje naar ananas, mango en appel. Lekker zoet dus, maar niet té zoet.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1 kg onrijpe jackfruit in plakjes
1 visbouillon blokje
700 g kokosmelk
480 g bagobladeren gesneden
250 g gedroogde vis ( dulong )
2 uien gesnipperd
5 teentjes knoflook gesnipperd
3 Thaise chilipepers
2 eetlepels azijn
Vissaus naar smaak
3 eetlepels bakolie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Verhit olie in een grote wok.
-Fruit ui en knoflook.
-Voeg de gedroogde vis toe zodra de uien zacht zijn. Bak gedurende 1 minuut.
-Voeg het onrijpe jackfruit toe. Bak al roerend gedurende 2 tot 3 minuten.
-Voeg chilipepers en bagobladeren toe. Roeren.
-Breng op smaak met 1 eetlepel vissaus en schenk de kokosmelk erbij. Laat koken.
-Voeg azijn toe. Kook 5 tot 8 minuten.
-Voeg het visbouillon blokje toe. Ga door met koken totdat de vloeistof volledig is verdampt.
-Breng op smaak met gemalen zwarte peper en vissaus indien nodig.
-Breng over naar een serveerschaal. Serveer met warme rijst.

Bron

Vanjo Merano

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar
marcdepester

Doorsturen

Home Recepten