KARE-KARE

  • Filippijns, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 16-09-2022
  • KARE-KARE

    KARE-KARE

    KARE-KARE

  • KARE-KARE

    KARE-KARE

    KARE-KARE

  • KARE-KARE

    KARE-KARE

    KARE-KARE

Kare Kare is een soort Filippijnse stoofpot met een rijke en dikke pindasaus. Het is een populair gerecht in de Filippijnen dat wordt geserveerd tijdens speciale gelegenheden. Het traditionele recept is met ossenstaart.  De plantaardige componenten van het gerecht zijn snijbonen, aubergines, paksoi en bananenbloesems. 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1,5 kg ossenstaart gesneden in plakjes van 4 cm (u kunt ook rundstoofvlees in blokjes gebruiken
1 stuk kleine bananenbloemknop gesneden ( zie foto 2)
1 bundel paksoi
1 bundel snijbonen in plakjes van 5 cm gesneden
4 aubergines in plakjes
150 g gemalen pinda's
130 g pindakaas
60 g garnalenpasta
1 L water
120 g g annatto-zaden geweekt in een kopje water ( zie foto 3)
100 g g geroosterde gemalen rijst
1 el knoflook gehakt
1 stuk ui gesnipperd
zout en peper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Breng in een grote pan het water aan de kook
-Doe de ossenstaart erin gevolgd door de uien en laat 2,5 tot 3 uur sudderen of tot ze zacht zijn (35 minuten als je een snelkookpan gebruikt)
-Als het vlees zacht is, voeg je de gemalen pinda's, pindakaas en kleurstof (water uit het annatto-zaadmengsel) toe en laat je 5 tot 7 minuten sudderen
-Voeg de geroosterde gemalen rijst toe en laat 5 minuten sudderen
-Bak de knoflook in een aparte pan, voeg dan de bananenbloem, aubergine en snijbonen toe en kook 5 minuten
-Breng de gekookte groenten over naar de grote pan (waar de rest van de ingrediënten zijn)
-Voeg naar smaak peper en zout toe

Serveer warm met garnalenpasta.

Bron

Panlasang Pinoy

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten