Japanese curry ( Kare)

  • Japans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Japanese curry ( Kare)

    Japanese curry ( Kare)

    Japanese curry ( Kare)

  • Japanese curry ( Kare)

    Japanese curry ( Kare)

    Japanese curry ( Kare)

Een curry in Japanse stijl die licht zoet is met veel warme kruiden en aroma's!   SUPER lekker !                         Serveer met  rijst gegarneerd met ingelegde gember!

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
Voor de stoofpot:
1 eetlepel olie
500 g rundvlees bijgesneden en in hapklare stukjes gesneden
1 ui, gesnipperd
1 eetlepel knoflook, geraspt/gehakt
1 eetlepel gember, geraspt/gehakt
500 g wortelen, geschild en in hapklare stukjes gesneden
500 g aardappelen, geschild en in hapklare stukjes gesneden
1 L runderbouillon (en/of dashi)
1 appel (of peer), geraspt (optioneel)
1 eetlepel honing
1 eetlepel sojasaus
1 eetlepel ketchup (optioneel)
Voor de curryroux:
4 eetlepels boter
4 eetlepels bloem
2-4 eetlepels kerriepoeder
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Voor de stoofpot:
-Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur, voeg het vlees toe en bruin aan alle kanten voordat je het opzij zet.
-Voeg de ui toe aan de pan en bak tot ze zacht zijn, ongeveer 5 minuten.
-Voeg de knoflook en gember toe en bak tot het geurig is, ongeveer een minuut.
-Voeg het rundvlees, wortelen, aardappelen, bouillon, appel, honing, sojasaus, ketchup, curry roux (zie hieronder) toe, breng aan de kook, zet het vuur lager en laat sudderen tot de wortel en aardappelen gaar zijn, ongeveer 20 minuten.
Voor de curryroux:
-Smelt de boter in een pan op middelhoog vuur en laat sudderen tot deze net licht goudbruin begint te worden.
-Strooi de bloem en het kerriepoeder erdoor en laat het, al kloppend, sudderen tot het goudbruin en nootachtig ruikt, voordat u het vuur uitzet.

Bron

pinterest

Serveertip

Optie: Vervang het rundvlees door kip of varkensvlees.
Optie: voeg tegen het einde 100 g bevroren erwten toe.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar
marcdepester

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten