Singapore Chili Scampi

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Singapore Chili Scampi

    Singapore Chili Scampi

    Singapore Chili Scampi

Scampigerecht zoet en pikant dat super lekker is ! 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 eetlepel arachideolie
500 g scampi (gepeld en ontdaan van darmkanaal)
1 eetlepel knoflook (gehakt)
1 eetlepel gember (geraspt)
50 g sjalotten (gehakt)
2 chilipepertjes of 2 rode jalapenos (in plakjes)
12 cl water
4 eetlepels tomatensaus
3 eetlepels zoete chilisaus
1/2 limoen (sap)
2 theelepels palmsuiker (geraspt of suiker)
1 theelepel maïszetmeel
1 ei (licht geklopt)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Verhit de olie in een pan.
-Voeg de knoflook, gember, sjalotten en pepers toe en bak tot ze geurig zijn, ongeveer een minuut.
-Voeg de garnalen toe en bak een minuutje aan beide kanten.
-Voeg het water, tomatensaus, zoete chilisaus, limoensap toe. suiker en maïszetmeel en breng aan de kook.
-Roer het ei door de pan en blijf roeren tot het ei gaar is.

Bron

Pinterest

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar
marcdepester

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten