Groene pastasaus

  • Amerikaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Groene pastasaus

    Groene pastasaus

    Groene pastasaus

Groene pastasaus is een heerlijk alternatief gevuld met voedingsstoffen uit spinazie met een vleugje romigheid. Dit is snel een door kinderen goedgekeurde familiefavoriet geworden!

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
280 g spinazie
1 eetlepel olijfolie
3 teentjes knoflook, fijngehakt
100 g Parmezaanse kaas
12 cl groentebouillon of kippenbouillon
110 g roomkaas
500 g spaghetti of andere pasta
zout en peper naar smaak
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-Terwijl de pasta kookt, voeg je olijfolie toe aan een grote koekenpan op middelhoog vuur. Roer de gehakte knoflook erdoor en bak 1-2 minuten. Voeg spinazie toe en bak tot het geslonken is.
-Voeg gekookte spinazie toe aan een keukenmachine of blender. Voeg roomkaas, Parmezaanse kaas, bouillon, zout en peper toe. Mix tot er saus ontstaat.
-Voeg saus en uitgelekte, gekookte pasta terug in de pan en meng dooreen

Serveer warm met extra geraspte Parmezaanse kaas.

Bron

pinterest

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar
marcdepester

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten