Eenvoudige pruimentaart

  • Duits, Banket
  • 10-20 min.
  • Eenvoudige pruimentaart

    Eenvoudige pruimentaart

    Eenvoudige pruimentaart

Deze pruimentaart is gemaakt van roerdeeg. Ik heb het recept wat aangepast. Van het deel van de te gebruiken hoeveelheid bloem heb ik gemalen amandelen gebruikt.
Dus wil je alleen bloem gebruiken dan kan dat ook.
Je moet voor deze taart wel stevige pruimen gebruiken. Ik heb hiervoor kwetsen genomen die wat minder sap bevatten dan andere pruimen.

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
750 gram stevige pruimen
200 gram zachte boter
200 gram lichtbruine basterdsuiker
4 eieren (M)
200 gram bloem + 50 gram gemalen amandelen
1 theelepel bakpoeder
5 eetlepels melk ( of een lekkere alcoholische drank zoals bijv. amaretto)
Poedersuiker
Vet en bloem (of paneermeel) voor de vorm
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
springvorm (26 cm Ø)
mixer
deegkommen

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 175 graden hete-lucht of 150 graden boven-en-onder-warmte. Pruimen wassen, halveren en ontpitten.
Springvorm (26 cm Ø) invetten en wat bloem of paneermeel erover strooien.
Boter en bruine suiker met de mixer crèmig roeren.
Eieren er één voor één aan toevoegen.
Bloem en bakpoeder voor elkaar mengen en samen met de melk erdoor mengen.
Deeg in de vorm doen en de pruimen dicht naast elkaar schuin in het deeg plaatsen.
In het midden van de oven plm. 1 uur bakken.
Doe even een proef met bijv. een satéstokje, prik die in het deeg. Als het er schoon uitkomt is de taart klaar.

Af laten koelen en met poedersuiker bestrooien.

Serveertip

In plaats van de melk is het ook lekker om amaretto of pruimenlikeur te gebruiken in het deeg.
Wil je de taart nog extra lekker maken, strooi dan wat amandelschaafsel over de taart voordat deze gebakken wordt.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pwiggers avatar
pwiggers

Doorsturen

Home Recepten