Eenvoudige frambozentaart dag tevoren al te maken

  • Duits, Banket
  • 10-20 min.
  • Eenvoudige  frambozentaart dag tevoren al te maken

    Eenvoudige frambozentaart dag tevoren al te maken

    Eenvoudige frambozentaart dag tevoren al te maken

Voor het Kaffeteam van het verzorgingstehuis waar ik aan meewerk was ik deze keer aan de beurt om twee taarten te bakken. Omdat we de volgende dag voor het weekend weggingen had ik niet veel tijd. Ik kwam het recept van deze eenvoudige frambozentaart tegen die je al een dag tevoren kunt maken. Je kunt hiervoor ook een gekochte taartbodem gebruiken.

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
Deeg:
125 gram zachte boter
125 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
Mespunt zout
3 eieren (M)
150 gram bloem
2 afgestreken theelepels bakpoeder
5 eetlepels melk

Vulling:
500 gram frambozen
250 gram roomkwark
250 gram mascarpone
4 eetlepels citroensap
1 zakje rode taartgelei
4+ 2 eetlepels suiker

Vet en bloem voor de vorm
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Springvorm (26 cm Ø)
mixer
deegkommen

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 175 graden boven-en onder-warmte of 150 graden hete-lucht.
Springvorm invetten en met bloem bestrooien.

Deeg:
Boter, 125 gram suiker, vanillesuiker en zout crèmig roeren.
Eieren één voor één erdoor roeren.
Bloem en bakpoeder mengen en samen met de melk erdoor roeren.
Deeg in de ingevette bakvorm gieten en glad strijken.
In het midden van de voorverwarmde oven 15 tot 20 minuten bakken.
In de vorm op een rooster laten afkoelen.

Vulling:
Kwark, mascarpone, citroensap en 4 eetlepels suiker glad roeren.
Taartbodem op een schaal zetten. Zet de ring van de springvorm eromheen.
Crème gelijkmatig over de taartboden verdelen.
Frambozen hierover verdelen.
Taartgelei met 2 eetlepels suiker mengen. 250 ml water er beetje bij beetje doorheen roeren. Al roerend verwarmen tot het kookt. Met een eetlepel gelijkmatig over de frambozen verdelen.
Afkoelen. taartring verwijderen en de taart is klaar.

Bron

www.lecker.de/einfache-himbeertorte-41531.html

Serveertip

In plaats van frambozen kun je ook aardbeien, druiven, blauw bessen, kersen, schijfjes perzik of abrikozen gebruiken.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pwiggers avatar
pwiggers

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten