Romig stamppotje rauwe witlof met zachte geitenkaas en spekjes

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Romig stamppotje rauwe witlof met zachte geitenkaas en spekjes

    Romig stamppotje rauwe witlof met zachte geitenkaas en spekjes

    Romig stamppotje rauwe witlof met zachte geitenkaas en spekjes

Aardappelpuree met dunne reepjes rauwe witlof. De zachte geitenkaas gaat er aan het einde door samen met knapperig gebakken spekjes. Door de geitenkaas wordt de stamppot heel lekker romig. Wij gaan dit zeker vaker eten. Snel klaar en weinig caloriën. (pp 385 kcal)

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
400 gram kruimige aardappels (geschild)
200 gram witlof
50 milliliter warme melk
nootmuskaat, peper, zout
100 gram zachte geitenkaas (verkruimeld) (bijv.Bettine Blanc)
100 gram magere spekreepjes
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
pureestamper
pan voor de aardappelen
koekenpan

Bereidingswijze

Kook de aardappels gaar in water met zout.
Laat de aardappels goed droogstomen en maak er met de warme melk, nootmuskaat en peper een luchtige puree van.
Schep de verkruimelde geitenkaas en de witlofreepjes door de puree en houd even warm.
Bak de spekjes in een droge koekenpan bruin en krokant.
Verdeel de spekjes voor het serveren over de stamppot.

Bron

https://www.boodschappen.nl/recept/witlofstamppot-met-zachte-geitenkaas-en-spekjes/

Serveertip

In plaats van zachte geitenkaas is feta ook lekker in deze stamppot.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pwiggers avatar
pwiggers

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten