Oud Hollandse Roerbak met Kip

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Oud  Hollandse  Roerbak met Kip

    Oud Hollandse Roerbak met Kip

    Oud Hollandse Roerbak met Kip

  • Oud  Hollandse  Roerbak met Kip

    Oud Hollandse Roerbak met Kip

    Oud Hollandse Roerbak met Kip

  • Oud  Hollandse  Roerbak met Kip

    Oud Hollandse Roerbak met Kip

    Oud Hollandse Roerbak met Kip

  • Oud  Hollandse  Roerbak met Kip

    Oud Hollandse Roerbak met Kip

    Oud Hollandse Roerbak met Kip

  • Oud  Hollandse  Roerbak met Kip

    Oud Hollandse Roerbak met Kip

    Oud Hollandse Roerbak met Kip

Deze gezonde roerbak met winterpeen, knolselderij en kastanjechampignons staat binnen 30 minuten op tafel. Heel smakeljk en slank en met slechts 230 kcal . ( Zonder rijst of aardappelpuree).

Ik heb er snelkokende macaroni bij geserveerd, omdat de rijst helaas op was. In  het blancheerwater van de peen en knolselderij  heb ik de macaroni gekookt. Dit blancheerwater heeft veel smaak. Zonde om weg te laten lopen. Ons heeft het met macaroni uitzonderlijk goed gesmaakt.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
150 gram winterpeen en 150 gram knolselderij in even grote blokken gesneden
150 gram kastanje champignons 1n vieren gesneden
1 el vers gesnipperde selderij
2 tot 3 stuks schone bosuitjes in stukjes van 1 1/2 cm
1/2 bouillonblokje kip met minder zout
2 el vloeibaar bakproduct( croma)
200 gram kipfilet in blokjes
1 el vers gesnipperde selderij
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
pannen, snijplank en mes', vergiet

Bereidingswijze

Blancheer de knolselderij en winterpeen 4 minuten in kokend water waarin het halve bouillonblokje is opgelost. Giet af , maar vang het kookvocht op.
Verhit het bakproduct en bak de stukjes kip op hoog vuur in 3 à 4 minuten bruin.
Voeg vervolgens de uitgelekte knolselderij en winterpeen toe en bak 5 minuten mee. Voeg de kastanje champignons toe en bak 4 minuten mee. Breng dit geheel op smaak met peper en zout. Bestrooi ter garnering de roerbak met het grof gesnipperd selderijblad.

Serveer met rijst of aardappelpuree, gekookt in het blancheerwater.

Bron

Proef het Zuiden eigen tekst en foto's en kleine aanpassing

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Keukensloofje47 avatar
Keukensloofje47

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten