Lam madras

  • Indisch, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Lam  madras

    Lam madras

    Lam madras

Een lekkere huisgemaakte madras lamscurry met een melange van warme kruiden!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Voor de kerriepoeder:
2 theelepels korianderzaad
2 theelepels komijnzaad
1 theelepel zwarte peperkorrels
1/2 theelepel fenegriekzaden
2 steranijs
2 groene kardemompeulen
1/2 theelepel zwarte mosterdzaadjes
1/2 theelepel kurkuma
1 eetlepel paprika
1/4 theelepel cayennepeper
1/2 theelepel kaneel
1/2 theelepel gedroogde fenegriekbladeren
Voor de kerrie:
1 eetlepel olie
1 kg lamsbout (of stoofvlees), bijgesneden en in blokjes gesneden
1 kleine ui, geraspt
2 eetlepels knoflook, geraspt
2 eetlepels gember, geraspt
1à2 rode pepertjes, fijngehakt
1 blik geplette tomaten
1 blik kokosmelk
1 theelepel tamarindepasta
2 laurierblaadjes
1 eetlepel citroensap
zout naar smaak
2 eetlepels koriander, fijngehakt
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Voor het kerriepoeder:
-Rooster eventueel de koriander- en komijnzaadjes in een koekenpan op middelhoog vuur tot ze geurig zijn, en maal ze, samen met de peperkorrels en fenegriekzaden, in een kruidenmolen. Alles mengen!
Voor de kerrie:
-Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur, voeg het lamsvlees toe en bruin aan alle kanten, zet het opzij en laat alles behalve 1 eetlepel van het vet uit de pan lopen.
-Voeg de ui, knoflook, gember, pepers en 2 eetlepels van de kerriekruiden toe en kook tot ze geurig zijn, ongeveer een minuut.
-Voeg het lamsvlees weer toe aan de pan samen met de tomaten, kokosmelk, tamarindepasta en laurierblaadjes, breng aan de kook, zet het vuur lager en laat sudderen, afgedekt tot het lam zacht uit elkaar valt, ongeveer 2 uur.
-Voeg het citroensap toe, breng op smaak met zout, meng de koriander erdoor en geniet!

Bron

pinterest

Serveertip

Opmerking: sommige kruiden zijn geheel of gemalen en werken allebei. Als je de hele versies hebt, maal ze dan gewoon in een kruidenmolen voordat je ze gebruikt.
Optie: Voeg wat suiker toe als de curry te zuur is.
Optie: Giet na het koken van het lamsvlees al het vet uit de pan en kook de ui, knoflook, gember, pepers en kerriepoeder in gesmolten ghee/boter.

Madraskerriepoeder is ook te koop kant en klaar !

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar
marcdepester

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten