Creoolse Spliterwtensoep

  • Amerikaans, Soep
  • > 120 min.
  • Creoolse Spliterwtensoep

    Creoolse Spliterwtensoep

    Creoolse Spliterwtensoep

Deze Creoolse spliterwtensoep is een  favoriete wintersoep in het zuiden van de USA 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
2 eetlepels olie
250 g andouille-worst (in kleine stukjes gesneden)
200 g ui (in blokjes gesneden)
100 g selderij (in blokjes gesneden)
100 g groene paprika (in blokjes gesneden)
4 teentjes knoflook (gesnipperd)
1,5 L vleesbouillon of kippenbouillon
300 g gele spliterwten
1 hammetje
1 theelepel paprika
1/2 theelepel cayennepeper (of naar smaak)
1 theelepel oregano
1 theelepel tijm
2 laurierblaadjes
zout en peper naar smaak
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur, voeg de worst toe en bak in ongeveer 5-7 minuten licht goudbruin.
-Voeg de uien, bleekselderij en groene paprika toe aan de pan en bak tot ze zacht zijn, ongeveer 7-10 minuten.
-Voeg de knoflook toe en kook tot het geurig is, ongeveer 1-2 minuten.
-Voeg de bouillon, spliterwten, 1 hammetje, paprika, cayennepeper, oregano, tijm, laurierblaadjes, zout en peper toe en breng aan de kook.
-Zet het vuur laag tot medium-laag en laat afgedekt sudderen tot de erwten zacht en zacht zijn, ongeveer 1-3 uur.
-Verwijderhet hammetje en trek het vlees eruit, snijd het in hapklare stukjes en voeg weer toe aan de soep

Bron

pinterest

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten