Creoolse Spliterwtensoep
- Amerikaans, Soep
- > 120 min.
Deze Creoolse spliterwtensoep is een favoriete wintersoep in het zuiden van de USA
Ingrediënten 4 recipe.people
2 eetlepels olie250 g andouille-worst (in kleine stukjes gesneden)
200 g ui (in blokjes gesneden)
100 g selderij (in blokjes gesneden)
100 g groene paprika (in blokjes gesneden)
4 teentjes knoflook (gesnipperd)
1,5 L vleesbouillon of kippenbouillon
300 g gele spliterwten
1 hammetje
1 theelepel paprika
1/2 theelepel cayennepeper (of naar smaak)
1 theelepel oregano
1 theelepel tijm
2 laurierblaadjes
zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
-Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur, voeg de worst toe en bak in ongeveer 5-7 minuten licht goudbruin.
-Voeg de uien, bleekselderij en groene paprika toe aan de pan en bak tot ze zacht zijn, ongeveer 7-10 minuten.
-Voeg de knoflook toe en kook tot het geurig is, ongeveer 1-2 minuten.
-Voeg de bouillon, spliterwten, 1 hammetje, paprika, cayennepeper, oregano, tijm, laurierblaadjes, zout en peper toe en breng aan de kook.
-Zet het vuur laag tot medium-laag en laat afgedekt sudderen tot de erwten zacht en zacht zijn, ongeveer 1-3 uur.
-Verwijderhet hammetje en trek het vlees eruit, snijd het in hapklare stukjes en voeg weer toe aan de soep