Bouillon van bospaddenstoelen

  • Frans, Soep
  • 30-60 min.
  • Bouillon van bospaddenstoelen

    Bouillon van bospaddenstoelen

    Bouillon van bospaddenstoelen

Een heerlijke soep die niet moeilijk is om te bereiden 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 sneetjes brood
50 g blauwe kaas
2 stengels selder
1 stengel prei
1 wortel
10 g gedroogde paddenstoelen
1 ui
800 ml groentebouillon
1 laurierblad
2 takjes verse rozemarijn
5 takjes verse tijm
3 stengels bladpeterselie
250 g bospaddenstoelen
100 ml droge sherry
2 el gehakte peterselie
1 el sojasaus
versgemalen zwarte peper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Week de gedroogde paddenstoelen in lauw water.
-Snijd de groenten grof. Leg ze in een ovenschotel en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Voeg enkele takjes rozemarijn, tijm, bladpeterselie en laurierblaadje toe. Rooster de groenten 20 min. in een voorverwarmde oven van 200°C.
-Doe de groenten en geweekte paddenstoelen in een soeppan, blus de braadslee met de bouillon, roer de aanbaksels los van de bodem en giet over in de soeppan. Voeg eventueel nog wat water toe en laat 20 min. koken.
-Zeef de bouillon en breng op smaak met sojasaus, sherry en versgemalen peper.
-Maak de bospaddenstoelen schoon en stoof deze even aan en schep in de soep.

Serveren: Serveer met toast belegd met blauwe kaas.

Bron

njam

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar
marcdepester

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten