Pasta met witte bolognaise

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Pasta met witte bolognaise

    Pasta met witte bolognaise

    Pasta met witte bolognaise

Lekkere pasta die binnen de 20 minuten op tafel staat 

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1 rode ui, fijngehakt
1 grote wortel, in blokjes
1 stengel selder, in blokjes
1 gepelde rundsteak
2 takjes verse tijm, fijngehakt
50 ml rode wijn
150 ml rundsbouillon
1 kruidentuiltje
200 gr tagliatelle
1 el mascarpone
enkele blaadjes basilicum
olijfolie
zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Stoof de ui, wortel en selder aan in een scheutje olijfolie op hoog vuur.
-Snijd ondertussen de steak zeer fijn. Voeg bij de groenten samen met de tijm. Laat even bakken en blus de pan vervolgens met de rode wijn en de runderbouillon.
-Voeg het kruidentuiltje toe en laat het geheel inkoken op hoog vuur gedurende vijf minuten.

-Kook de tagliatelle al dente in gezouten water. Giet af en meng onder de saus. Voeg nog de mascarpone toe en verwarm het geheel nog even op het vuur zodat de saus in de pasta kan trekken.

-Verdeel de pasta over bordjes en werk nog af met basilicum.

Bron

Peppe Giacomazza

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar
marcdepester

Doorsturen

Home Recepten