Feta Dip

  • Amerikaans, Saus/dressing
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 09-09-2022
  • Feta Dip

    Feta Dip

    Feta Dip

Een snel en gemakkelijk recept voor feta-dip voor elke gelegenheid - Deze romige geklopte feta-dip is fantastisch met maïstortilla's, pitabroodjes of groenten!

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
200g feta, op kamertemperatuur
100 g ricotta, op kamertemperatuur
70 g zure room, op kamertemperatuur
1/2 theelepel zout en zwarte peper
1 eetlepel olijfolie
1 teen knoflook, fijngehakt
2 eetlepels citroensap
1 theelepel gemalen rode chilivlokken, optioneel
gehakte bieslook (optioneel)
1 theelepel za'atar
1 theelepel geroosterde zwarte en witte sesamzaadjes
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
keukenmachine / mixer

Bereidingswijze

1. Voeg feta, ricotta en zure room toe aan een keukenmachine. Breng op smaak met zout en peper en mix op hoog tot een gladde massa, ongeveer 2-3 minuten. Proef en kruid indien nodig bij.
2. Verhit olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg gehakte knoflook toe en bak op laag vuur tot ze zacht zijn. Zet het vuur uit. Roer citroensap, za'atar, sesamzaadjes en chilivlokken erdoor.
3. Voeg het mengsel van knoflook, olijfolie en citroen toe aan de opgeklopte feta en roer goed tot een gladde massa.

Bestrooi met bieslook en serveer de opgeklopte feta-dip met maïstortilla's, pitabroodjes, naan of een vegetarische schotel.

Bron

pinterest

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten