Portobello gevuld met gehakt en een topping van Cheddar

  • Wereld, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Portobello gevuld met gehakt en een topping van Cheddar

    Portobello gevuld met gehakt en een topping van Cheddar

    Portobello gevuld met gehakt en een topping van Cheddar

  • Portobello gevuld met gehakt en een topping van Cheddar

    Portobello gevuld met gehakt en een topping van Cheddar

    Portobello gevuld met gehakt en een topping van Cheddar

  • Portobello gevuld met gehakt en een topping van Cheddar

    Portobello gevuld met gehakt en een topping van Cheddar

    Portobello gevuld met gehakt en een topping van Cheddar

  • Portobello gevuld met gehakt en een topping van Cheddar

    Portobello gevuld met gehakt en een topping van Cheddar

    Portobello gevuld met gehakt en een topping van Cheddar

  • Portobello gevuld met gehakt en een topping van Cheddar

    Portobello gevuld met gehakt en een topping van Cheddar

    Portobello gevuld met gehakt en een topping van Cheddar

  • Portobello gevuld met gehakt en een topping van Cheddar

    Portobello gevuld met gehakt en een topping van Cheddar

    Portobello gevuld met gehakt en een topping van Cheddar

Portobello - portabella , de beide benamingen voor deze reuze kastanjechampignon zijn goed .  De ene benaming blijkt  een verbastering van de andere en niemand weet waarom. Ik hou het maar op portobello. Per slot van rekening staat deze benaming ook op de verpakking.

Ze zijn perfect om te vullen met van alles en nog wat. Bovendien kun je het gehakt aanmaken met ingrediënten die je zelf lekker vindt.  Ik gebruik meestal de helft rundergehakt en de helft h.o.h gehakt.  Deze schotel is geheel voor te bereiden, zodat als je wilt eten de schaal alleen maar 20 minuten in de oven geschoven hoeft te worden. 

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
2 portobello
100 gram rundergehakt
100 gram h.o.h gehakt
¼ rode ui heel fijn gesnipperd
1 teen knoflook heel fijn gesnipperd
snuf zwarte peper, zout en gerookt paprikapoeder of ( naar smaak)
1 bosui in fijne ringetjes
50 gram geraspte cheddar
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
ovenschaal, snijplank mes en kom

Bereidingswijze

Veeg of borstel de portobello schoon. Verwijder voorzichtig de steeltjes. Hak de steeltjes fijn en haal met een lepeltje de sporen lijsten uit de portobello. Zo krijg je meer ruimte.


Kneed alle ingrediënten ( behalve de cheddar en de bosui ) voor het gehakt door elkaar. Voeg eventueel de gehakte steeltjes en de rest uit de champignon toe aan het gehakt.

Wrijf de hoed en een ovenschaal dun in met olijfolie. Zet de schaal voor 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden. Haal de schaal uit de oven en bestrooi de paddenstoelen met de cheddar. Laat circa 3 minuten smelten.

Serveer de gevulde reuze champignons met groente en aardappelvariant naar keuze.


Serveertip

Lekker met in knoflookolie knapperig gewokte haricots verts met rode ui en bosui en een simpel gekookt aardappeltje.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Keukensloofje47 avatar
Keukensloofje47

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten