Sticky Varkenshaas met paksoi en rijst

  • Aziatisch, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Sticky Varkenshaas met paksoi en rijst

    Sticky Varkenshaas met paksoi en rijst

    Sticky Varkenshaas met paksoi en rijst

  • Sticky Varkenshaas met paksoi en rijst

    Sticky Varkenshaas met paksoi en rijst

    Sticky Varkenshaas met paksoi en rijst

  • Sticky Varkenshaas met paksoi en rijst

    Sticky Varkenshaas met paksoi en rijst

    Sticky Varkenshaas met paksoi en rijst

  • Sticky Varkenshaas met paksoi en rijst

    Sticky Varkenshaas met paksoi en rijst

    Sticky Varkenshaas met paksoi en rijst

Een “sticky” ofwel plakkerige marinade is iets wat je vaak in de Aziatische keukens terug ziet komen. De marinade wordt gemaakt op basis van suiker en zout (sojasaus) waaraan verschillende smaakmakers worden toegevoegd. Juist die suiker-zout combinatie maakt het zo ontzettend lekker, Doordat het vlees zo'n smaakbom is , smaakt neutrale rijst en de paksoi er prima bij.Deel dit recept

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
3 cm gember geschild en geraspt
50 ml sojasaus
30 gr bruine basterdsuiker
2 el rijstwijnazijn( of witte wijn azijn)
4 el water
circa 280 gr varkenshaas in gelijke plakken gesneden.
120 gr rijst naar keuze
2 Shanghai paksoi
2 el sesamolie
2 tl witte sesamzaad licht geroosterd
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
rasp, snijplank en mes, kom en pannen wok

Bereidingswijze

Bereidingswijze
Maak een marinade van de geraspte gember, sojasaus, water, rijstazijn en basterdsuiker. Roer alles goed door. Leg er de plakjes varkenshaas in en marineer minimaal 30 minuten.

Was de paksoi en snij het witte deel in dunne reepjes. Snij het groene deel in grove stukken en beide hou apart.
Kook de rijst volgens de beschrijving op de verpakking.

Verhit 1 el sesamolie in een koekenpan en schroei de plakjes varkenshaas aan beide kanten op middelhoog vuur dicht. Verdeel de plakjes zó in de pan , dat de stukjes elkaar niet raken. Voeg de marinade toe en laat inkoken tot een sticky saus. Roer de sesamzaadjes erdoor .

Verwarm ondertussen de andere el sesamolie in de wok en roerbak het witte deel van de paksoi enkele minuten en voeg vervolgens de groene delen toe. Serveer de stukjes haas met de paksoi en de rijst.

Bron

Eatertainment eigen tekst en foto's

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Keukensloofje47 avatar
Keukensloofje47

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten