Huli Huli kip

  • Amerikaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Huli Huli kip

    Huli Huli kip

    Huli Huli kip

Klassieker uit Hawai .  Gegrilde Huli Huli Kip met ananas en rijst is een heerlijke en eenvoudige zomermaaltijd. De makkelijke marinade heeft zoete en hartige smaken dankzij bruine suiker, ananassap, sojasaus, gember en knoflook, en door kippendijen te gebruiken is het vlees extra smaakvol en sappig!  We marineren de kip eerst minstens 8 uur ! 

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
2,5 à 3 kg kippendijen zonder botten zonder vel
â–¢ ½ kopje lichtbruine suiker
â–¢ ½ kopje ketchup
â–¢ ½ kopje sojasaus
â–¢ kopje ananassap
â–¢ kopje kippenbouillon
â–¢ 2 theelepels gemberwortel, geschild en geraspt
â–¢ 3-4 teentjes knoflook, fijngehakt
â–¢ 2 eetlepels rijstazijn
â–¢1 eetlepel sesamolie
â–¢ Gesneden ananasringen (optioneel)
â–¢ Gesneden groene uien, voor garnering
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-meng alle marinade-ingrediënten in een kom. Klop goed. Reserveer 1 kopje om te bedruipen.
-Plaats de kip in een grote niet-reactieve glazen schaal of hersluitbare Ziploc-zak en bedek met marinade, draai de kip om te coaten. Marineer ze minimaal 8 uur.
-Verwarm de grill tot middelhoog vuur. Giet de kip af en gooi de marinade weg. Grill de kip 6-8 minuten per kant tot ze 90°C hebben bereikt wanneer ze worden getest met een digitale vleesthermometer, en bedruip de laatste vijf minuten regelmatig met de gereserveerde marinade. Grill de ananasringen tegelijkertijd, indien gebruikt.
Serveer met gehakte groene uien erop gestrooid

Bron

pinterest

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar
marcdepester

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten