Gevuld witloof met champignons

  • Belgisch, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 03-09-2022

1x per week eten ik en mijn vrouw vegetarisch maar dan wel met groenten die wij het meest lusten.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
4 stronken witloof
2 el olijfolie
citroensap van 2 citroenen
1 teentje geperst knoflook
2 gesneden sjalotjes
100 g champignons , in schijfjes gesneden
2 el gehakte peterselie
2 stengels lente-ui
peper en zout
80 g geraspte kaas
suiker
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Kookpot
ovenschaal

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180°C.
Verwijder de harde onderkant van de witloof , maak de grote buitenblaadjes los en en stoof een drie tal minuutjes beetgaar in 1 el olie. Bestrooi met een snuifje suiker en blus wat met citroensap.
Snijd de rest van het witloof in blokjes en stoof samen met de sjalotjes , de knoflook , peterselie en de champignons aan in de rest van de olie.
Dompel de stengels van de lente-ui kort onder in kokend water. Spoel af met koud water , snijd het in de lengte door en legt de buitenste witloofblaadjes trapsgewijs op de lente-ui stengels. Vul het geheel met de champignonmengsel en bind de rolletjes dicht.
Leg de witloofrolletjes in een ovenschotel , bestrooi met gemalen kaas en plaats het geheel gedurende 10 minuten in de voorverwarmde oven.
Serveer met gekookte aardappelen of gebakken patatjes.

Serveertip

Vlees (vervangers) ? Rol een sneetje ham rond het witloof of bak 200 gram gehakt bij het champignonmengsel

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten