Coca Cola Cake

  • Amerikaans, Nagerecht
  • 60-120 min.
  • Coca Cola Cake

    Coca Cola Cake

    Coca Cola Cake

Coca Cola Cake is een eenvoudig, ouderwets zuiders dessert dat een opleving in populariteit heeft ervaren dankzij het Cracker Barrel-restaurant en thuisbakkers die dol zijn op de nostalgie van vintage recepten. Het is rijk en chocoladeachtig met Coca-Cola 

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
Taart :

2 blikjes Coca-Cola (verdeeld)
200 g gezouten boter
100 g ongezoet cacaopoeder
300 g bloem voor alle doeleinden, geschept en geëgaliseerd
400 g kristalsuiker
1 theelepel bakpoeder
½ theelepel zout
2 grote eieren, licht geklopt
24 cl karnemelk, kamertemperatuur
1 theelepel vanille-extract

Glazuur :

½ blikje Cola
100 g gezouten boter
1 theelepel vanille-extract
100 g ongezoet cacaopoeder
400 g poedersuiker, gezeefd
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Verwarm de oven voor op180°C en vet een ovenschaal in met anti-aanbakspray.
-In een middelgrote pan, laat beide blikken Coca-Cola op middelhoog vuur sudderen tot het is teruggebracht tot ongeveer 24 cl. Meet 12 cl af en zet opzij voor het glazuur.
-Voeg de boter en het cacaopoeder toe aan de andere gereduceerde cola in de pan op middelhoog vuur en klop tot de boter is gesmolten en de cacao volledig is opgelost. Haal van het vuur en laat 5 minuten afkoelen.
-Klop in een grote kom de bloem, suiker, bakpoeder en zout door elkaar tot ze volledig zijn opgenomen.
-Voeg na afkoeling het Coca-Cola-mengsel toe aan het bloemmengsel.
-Voeg de eieren, karnemelk en vanille toe en gebruik een elektrische mixer op gemiddelde snelheid om alles goed te mengen. Het beslag zal dun zijn.
-Giet het cakebeslag in de voorbereide bakvorm. Bak 28-30 minuten of tot een tandenstoker of mes die in het midden is gestoken er schoon uitkomt.
-Terwijl de cake aan het bakken is, bereid je de frosting voor. Doe de gereserveerde gereduceerde cola terug in de pan, samen met de boter, cacaopoeder en vanille. Zet het op middelhoog vuur en klop tot de boter volledig is gesmolten en het mengsel glad is. Haal van het vuur.
-Voeg de poedersuiker 100 g per keer toe en klop samen tot het is opgelost. Herhaal dit totdat alle vier de kopjes zijn opgenomen.
-Giet het glazuur over de gebakken cake terwijl beide nog warm zijn. Laat de cake afkoelen en het glazuur is klaar voordat je hem aansnijdt en serveert.

Optioneel: Serveer met ijs, slagroom, chocoladesiroop of kersen.

Bron

pinterest

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar
marcdepester

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten