San Francisco Cioppino Zeevruchtenstoofpot

  • Amerikaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • San Francisco Cioppino Zeevruchtenstoofpot

    San Francisco Cioppino Zeevruchtenstoofpot

    San Francisco Cioppino Zeevruchtenstoofpot

Door velen beschouwd als het kenmerkende gerecht van San Francisco.  Cioppino is een heerlijke stoofpot met zeevruchten . Serveer dit met knapperig zuurdesembrood om alle heerlijke bouillon op te zuigen voor een echt Californische eetervaring!

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
boter
1 ui gesnipperd
1 venkelknol in dunne plakjes
4 teentjes knoflook fijngehakt
½ bosje verse peterselie gehakt
1 eetlepel gedroogde basilicum
1 theelepel zout
½ theelepel gedroogde tijm
½ theelepel gedroogde oregano
½ theelepel gemalen rode pepervlokken
33 cl droge witte wijn optioneel - kan worden vervangen door extra vis- of kippenbouillon
1 blik geplette tomaten
1 blik tomatenblokjes
1,2 L visbouillon
2 laurierblaadjes
1/2 kg kleine kokkels
1/2 kg mosselen geschrobd en ontbaard
1 kg krab
1/2 kg ongekookte grote scampi , gepeld en ontdarmd
1/2 kg sint-jakobsschelpen
250 g kabeljauwfilet in grote stukken gesneden (of andere stevige vis zoals heilbot of zalm)
Verse basilicum en peterselie gehakt, voor garnering
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Smelt de boter op middelhoog vuur in een grote soeppan, voeg dan de ui, venkel, knoflook, peterselie toe en bak tot de uien zacht zijn, ongeveer 10 minuten. Voeg de knoflook, basilicum, zout, tijm, oregano en rode pepervlokken toe en bak 2 minuten langer.
-Voeg de witte wijn, geplette en in blokjes gesneden tomaten, visbouillon en laurierblaadjes toe, dek af en zet het vuur laag tot middelhoog. Laat 30 minuten sudderen zodat de smaken zich kunnen vermengen. Terwijl het suddert, bereidt u de krab voor door de krabbenpoten van het lichaam te verwijderen (als dat nog niet voor u is gedaan) en een notenkraker te gebruiken om de schelpen te kraken (laat het vlees in de schaal) zodat het vlees gemakkelijk kan worden verwijderd zodra de cioppino wordt geserveerd.
-Verhoog het vuur tot medium en voeg de kokkels en mosselen toe aan de bouillon en kook 5 minuten tot ze beginnen te openen.
-Voeg dan de krabbenpoten toe en bak nog een minuut, gevolgd door de garnalen en sint-jakobsschelpen.
-Leg tot slot de stukjes kabeljauw op de bouillon en dek af en kook 3-5 minuten tot de mosselen en kokkels open zijn, de garnalenkrullen en de sint-jakobsschelpen net stevig zijn.
-Schep de cioppino in grote kommen en garneer met gehakte verse peterselie en basilicum.

Serveer met warm, knapperig zuurdesembrood!

Zorg voor voldoende servetten, extra kommen voor schelpen en notenkrakers en kleine vorken voor de krab.

Bron

pinterest

Serveertip

Zorg voor voldoende servetten, extra kommen voor schelpen en notenkrakers en kleine vorken voor de krab.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar
marcdepester

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten