Aziatische Sticky Zalm in Folie
- Aziatisch, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Deze Aziatische Sticky Zalm in Folie is een geweldige manier om een gezond visrecept binnen te krijgen voor het avondeten.
Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 190°C en leg 4 stukken folie neer, 2 op elkaar gestapeld om 2 aparte pakketjes te maken die sterker zijn dan één stuk folie.
-Begin met de Aziatische Sticky Saus. Als je het eenmaal hebt gekookt, zet je het opzij om af te koelen in een kleine kom.
-Bereid de rub voor en wrijf over de bovenkanten en zijkanten van de zalm. Leg 2 filets op elk gestapeld stuk folie, dus het zijn 2 stuks in elk pakket.
-Sprenkel een beetje saus over elke filet.
-Vouw de uiteinden en zijkanten over de bovenkant van de zalm en vouw dicht.
-Plaats de pakketjes in de oven of op een bakplaat en vervolgens in de oven en bak gedurende 10-15 minuten
-Haal uit de oven en open voorzichtig de folie zodat je je niet verbrandt door de stoom.
-Besprenkel met meer saus, bestrooi met groene uien en sesamzaadjes.
Bron
Serveertip
Sticky saus :
2 theelepels gemalen gember
2 theelepels gemalen peper
1 theelepel Uienpoeder
6 teentjes knoflook fijngehakt
1 Eetlepel Sweet Chili Sauce (te vinden in het internationale gedeelte van de supermarkt)
16 cl sojasaus
16 cl balsamico-azijn
100 g bruine suiker
10 cl honing
1 Eetlepel Maïszetmeel
1 eetlepel water
BEREIDING :
-Klop in een schaal het gember-, peper- en uienpoeder door elkaar. Voeg de knoflook toe en meng opnieuw.
-Voeg de zoete chilisaus, sojasaus, balsamicoazijn, bruine suiker en honing toe. Meng goed en giet de helft van het plakkerige sausmengsel in een aparte kom. Opzij zetten
-Voeg de resterende helft van het plakkerige sausmengsel toe aan een pan. Verwarm de pan op middelhoog vuur en breng de saus aan de kook.
-Zodra de saus begint te koken, klop je de maizena en het water samen in een schaaltje en voeg je 1 eetlepel van de hete vloeistof toe. Roer de saus onder voortdurend roeren langzaam door het maizenamengsel. Klop tot het weer kookt.
-Draai naar medium-laag en laat het sudderen tot het begint te verminderen en in te dikken. Dit kan tot 10 minuten duren, of slechts 1-2 minuten. Haal van het vuur en zet opzij.
Droge Rub :
50 g lichtbruine suiker
1 Eetlepel Gerookte Paprikapoeder
2 theelepels Chilipoeder
1 Eetlepel Knoflookpoeder
1/2 theelepel Peper
2 eetlepels zout
BEREIDING :
-Doe de dry rub-ingrediënten in een kleine schaal en meng ze door elkaar ; masseer vervolgens de droge rub op beide zijden.
-Giet de ongekookte helft van het plakkerige sausmengsel over de zalm
-Laat 3-5 minuten rusten, afgedekt met folie en serveer.