Sorbetijs - basisrecept
- Nederlands, Nagerecht
- 30-60 min.
Recept om lekker mee te experimenteren
Bereidingswijze
1. Pureer het fruit en haal het eventueel door een zeef.
2.Verwarm de suiker met het water tot de suiker volledig is opgelost.
3. Laat de suikersiroop helemaal afkoelen in een (koude) bak die je in koud water of ijsklontjes zet.
4. Meng vervolgens de suikersiroop met het gepureerde fruit.
5. Laat het mengsel geheel afkoelen in de koelkast en giet het ijs dan in de ijsmachine. Het duurt 45-60 minuten voordat het ijs de juiste structuur heeft.
Zonder ijsmachine sorbetijs maken? Plaats het in een platte bak in de vriezer en schep in 2 uur tijd om de 30 minuten om. Bij de vierde keer kun je het nogmaals in een mixer doen, mocht je graag glad ijs willen. Zet het ijs vervolgens nog minimaal 2 uur in de vriezer.
Bron
https://www.francescakookt.nl/