Garnaalcocktail

  • Europees, Voorgerecht
  • 10-20 min.

Ongeveer 255 calorieen p.p. 
 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
200gram grijze garnalen, 100 gram roze garnalen, 1 citroen, 1/2 krop sla, 2 tomaten, 4 eieren, mayonaise, ketchup, tabasco, azijn, whisky, worcestersaus, peterselie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Pan, cocktailglas of diep glas

Bereidingswijze

* Kook de eieren hard met een scheutje azijn. Laat ze daarna afkoelen (maak in de tussentijd de saus) en snij in 4 parten.

* Voor de saus: Meng 4 el mayonaise, 2 el ketchup, 1tl worcestersaus en 1/2 tl tabasco met een klein scheutje whisky.

* Snij de sla fijn, snij de tomaten en citroen in 6 parten.

* Bedek de bodem van het glas met sla, leg hierop de partjes tomaat en ei (3 tomaat en 4 ei). Verdeel hierover de grijze garnalen. Doe een flinke el saus erboven en bestrooi met een beetje peterselie. Leg rondom de rand van het glas de roze garnalen en een part citroen.

Bron

Spar

Serveertip

Saus is zelf gemaakt, dus iets meer werk. Als kan natuurlijk een fles cocktailsaus pakken, maar is wel minder lekker.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

KawaiiCute avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten