Garnaalcocktail
- Europees, Voorgerecht
- 10-20 min.
Ongeveer 255 calorieen p.p.
Ingrediënten 4 recipe.people
200gram grijze garnalen, 100 gram roze garnalen, 1 citroen, 1/2 krop sla, 2 tomaten, 4 eieren, mayonaise, ketchup, tabasco, azijn, whisky, worcestersaus, peterselieBenodigdheden
Pan, cocktailglas of diep glasBereidingswijze
* Kook de eieren hard met een scheutje azijn. Laat ze daarna afkoelen (maak in de tussentijd de saus) en snij in 4 parten.
* Voor de saus: Meng 4 el mayonaise, 2 el ketchup, 1tl worcestersaus en 1/2 tl tabasco met een klein scheutje whisky.
* Snij de sla fijn, snij de tomaten en citroen in 6 parten.
* Bedek de bodem van het glas met sla, leg hierop de partjes tomaat en ei (3 tomaat en 4 ei). Verdeel hierover de grijze garnalen. Doe een flinke el saus erboven en bestrooi met een beetje peterselie. Leg rondom de rand van het glas de roze garnalen en een part citroen.
Bron
Spar
Serveertip
Saus is zelf gemaakt, dus iets meer werk. Als kan natuurlijk een fles cocktailsaus pakken, maar is wel minder lekker.