In een kappertjes roomsaus gegaarde kabeljauw

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 28-08-2022
  • In een kappertjes roomsaus gegaarde kabeljauw

    In een kappertjes roomsaus gegaarde kabeljauw

    In een kappertjes roomsaus gegaarde kabeljauw

  • In een kappertjes roomsaus gegaarde kabeljauw

    In een kappertjes roomsaus gegaarde kabeljauw

    In een kappertjes roomsaus gegaarde kabeljauw

  • In een kappertjes roomsaus gegaarde kabeljauw

    In een kappertjes roomsaus gegaarde kabeljauw

    In een kappertjes roomsaus gegaarde kabeljauw

De kabeljauw in dit gerecht wordt niet gebakken, maar gegaard in een saus van koksroom light met kappertjes, sjalot en knoflook. Met basmatirijst en tuinerwtjes een compleet hoofdgerecht. Een eigen variatie op een bestaand gerecht. 

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
2 stuks kabeljauw van circa 175 gram bestrooid met zwarte peper en een beetje zout
2 flinke sjalotjes gesnipperd
1 flinke teen knoflook gesnipperd
1 el appelazijn
125 ml kookzuivel light met een ruime theelepel maizena erdoor geroerd
2 el kappertjes uitgelekt
300 gram tuinerwtjes ( diepvries)
120 gram basmatirijst
1 bouillonblokje kip met minder zout
1 el bladpeterselie gesnipperd
1 el olijfolie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
hapjespan, snijplank en mes, pan

Bereidingswijze


Start met het koken van de basmatirijst waarin een half bouillonblokje is opgelost gaar volgens de beschrijving op de verpakking.

Verwarm de olie in een hapjespan en fruit de sjalot snippers alsmede de knoflook enkele minuten. Blus met de azijn . Voeg de room en de kappertjes toe. Roer goed door en voeg dan de kabeljauw toe. Laat dit geheel 10 minuten zachtjes pruttelen en keer de kabeljauw na 5 minuutjes. Breng de saus op smaak met peper en zout.

Kook ondertussen de tuinerwtjes 3 minuten in de andere helft van het kippenbouillonblokje.

Verdeel de rijst en de erwtjes over 2 borden en serveer er de kabeljauw bij. Verdeel de saus over de vis en bestrooi lichtjes met de gesnipperde peterselie.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten