Griekse souvlaki van varkenshaas

  • Grieks, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 28-08-2022
  • Griekse souvlaki van varkenshaas

    Griekse souvlaki van varkenshaas

    Griekse souvlaki van varkenshaas

Een heerlijk recept voor op de BBQ maar het kan ook heel goed in een grillpan

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
00 gram varkenshaas
50 ml olijfolie
50 ml citroensap
2 flinke tenen knoflook, gehakt
1 eetlepel gedroogde oregano (of 3 eetlepels verse)
1 theelepel gedroogde tijm (of 3 theelepels verse)
¼ theelepel (gerookt) paprikapoeder
zwarte peper, naar smaak
zout, naar smaak
4 grote, houten of metalen spiesen of 8 kleinere
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Meng in een grote kom de olijfolie, het citroensap, de knoflook, de oregano, de tijm, het paprikapoeder, de peper en het zout.
Snijd de varkenshaas (of het lamsvlees) in blokjes en meng deze met de marinade.
Zet dit minstens 3 uur afgedekt in de koelkast om te marineren.
Rijg het vlees aan de spiesjes.
Verhit een barbecue, of een grillpan, verwarm de oven-grill voor, wat je ook gaat gebruiken om het vlees te roosteren.
Rooster de souvlaki tot ze mooie grillstrepen hebben en van binnen nog een beetje rosé zijn.
Dit zal, afhankelijk van hoe heet je barbecue of grill is, ongeveer 4 à 5 minuten duren.
Heb je het vlees liever wat meer doorgebakken, laat ze dan iets langer liggen.
Let er wel op dat ze niet verbranden, en laat ze ook niet té lang liggen.
Je loopt dan het risico dat het vlees te droog wordt.

Serveer de souvlaki met een (zelfgemaakte!) knoflooksaus, of tzatziki en een Griekse salade.

Bron

Lekker tafelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten