Groente gratin met worstjes

  • Wereld, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 28-08-2022

Even bakken daarna in een ovenschaal en binnen een half uur op tafel 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 eetlepels olijfolie
50 gram broodkruim of
50 gram paneermeel
400 gram krieltjes (voorgekookt)
4 teentjes knoflook
1 courgette (in dunne plakjes)
8 chipolataworstjes
75 gram olijven
200 gram feta
2 eieren
200 milliliter room
1 bosje munt (fijngehakt)
1 citroen (rasp)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verhit de olijfolie in een koekenpan en roerbak hierin het broodkruim goudbruin.
Meng de krieltjes, knoflook en driekwart van de courgette met een flinke snuf zout.
Laat 10 minuten staan.
Verwarm de oven voor op 180ºC.
Schep het groentemengsel in de ovenschaal en voeg de worstjes en olijven toe.
Verkruimel de helft van de feta erover.
Meng de eieren met de room en giet over de groenten.
Leg de overige plakjes courgette erop.
Verkruimel de overige feta erover en bak in de oven in circa 35 minuten goudbruin.
Bestrooi met het gebakken broodkruim, de munt en citroenrasp.

Bron

Boodschappen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten