Groene Borsjt ( Oekraiense Spinaziesoep)

  • Russisch, Soep
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 28-08-2022
  • Groene Borsjt ( Oekraiense Spinaziesoep)

    Groene Borsjt ( Oekraiense Spinaziesoep)

    Groene Borsjt ( Oekraiense Spinaziesoep)

Zo'n heerlijke Groene Borsjt met Spinazie. Klassiek Oekraïens recept waar je hele gezin van zal genieten. Klaar in 30 minuten

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
2 L kippen- of groentebouillon
3 eetlepels olijfolie
1 middelgrote ui fijngehakt
1 middelgrote wortel geraspt op een grote rasp
3 grote aardappelen in blokjes
800 g spinazie gehakt
1 courgette in blokjes
3 eetlepels citroensap
4 eieren hardgekookt en in blokjes
100 g peterselie of dille gehakt
zout, peper naar smaak
zure room om te serveren
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Breng in een grote pan de kippenbouillon aan de kook en voeg aardappelen toe. Zet het vuur laag tot medium laag en kook gedurende 15 minuten.
-Verhit ondertussen olijfolie in een middelgrote koekenpan met antiaanbaklaag en op middelhoog vuur. Voeg ui en wortel toe en bak af en toe 10 minuten mee.
-Voeg in een pan met aardappelen de gebakken ui, wortel, courgette en spinazie toe en kook 5-7 minuten verder. -Voeg naar smaak peper en zout toe.
-Voeg citroensap, in blokjes gesneden eieren en peterselie toe.

Bron

pinterest - chef = Iryna

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten