Marsala room champignonsoep
- Italiaans, Soep
- 30-60 min.
De champignons, room en wijn zorgen voor een heerlijke smaak die van deze soep een blijvertje maakt.
Ingrediënten 6 recipe.people
circa 560 g champignons, schoongemaakt en in plakjes3 eetlepels boter
200 g gesnipperde ui
4 teentjes knoflook, fijngehakt
1 L kippenbouillon
1 eetlepel verse rozemarijn, fijngehakt
1/4 theelepel cayennepeper
1/4 theelepel nootmuskaat
8 cl + 2 eetlepels Marsala-wijn
2 eetlepels maizena
12 cl zware room
Bereidingswijze
-Voeg de boter toe aan een grote pan op middelhoog vuur. Zodra de boter is gesmolten, voeg je de champignons en uien toe en roer je.
- bak gedurende 10-15 minuten tot ze bruin zijn op laag vuur, vaak roerend, en voeg dan de knoflook toe aan de pan.
-Giet 8 cl marsala-wijn in de pan om de pan te blussen en schraap de bodem van de pan terwijl je roert. Kook 2-3 minuten tot de vloeistof bijna helemaal verdwenen is.
-Voeg de kippenbouillon, rozemarijn, cayennepeper en nootmuskaat toe.
-Meng de resterende 2 eetlepels marsala met de maizena en voeg toe aan de soep. Aan de kook brengen
draai vervolgens het vuur laag om gedurende 20 minuten onafgedekt te laten sudderen.
-Mix de soep met een staafmixer tot een gladde massa, giet de room erbij en roer.
- aftroeven en eventueel bij kruiden naar eigen smaak
Bron
pinterest - chef = Dan