Marsala room champignonsoep

  • Italiaans, Soep
  • 30-60 min.
  • Marsala room champignonsoep

    Marsala room champignonsoep

    Marsala room champignonsoep

De champignons, room en wijn zorgen voor een heerlijke smaak die van deze  soep een blijvertje maakt.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 recipe.people
circa 560 g champignons, schoongemaakt en in plakjes
3 eetlepels boter
200 g gesnipperde ui
4 teentjes knoflook, fijngehakt
1 L kippenbouillon
1 eetlepel verse rozemarijn, fijngehakt
1/4 theelepel cayennepeper
1/4 theelepel nootmuskaat
8 cl + 2 eetlepels Marsala-wijn
2 eetlepels maizena
12 cl zware room
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Voeg de boter toe aan een grote pan op middelhoog vuur. Zodra de boter is gesmolten, voeg je de champignons en uien toe en roer je.
- bak gedurende 10-15 minuten tot ze bruin zijn op laag vuur, vaak roerend, en voeg dan de knoflook toe aan de pan.
-Giet 8 cl marsala-wijn in de pan om de pan te blussen en schraap de bodem van de pan terwijl je roert. Kook 2-3 minuten tot de vloeistof bijna helemaal verdwenen is.
-Voeg de kippenbouillon, rozemarijn, cayennepeper en nootmuskaat toe.
-Meng de resterende 2 eetlepels marsala met de maizena en voeg toe aan de soep. Aan de kook brengen
draai vervolgens het vuur laag om gedurende 20 minuten onafgedekt te laten sudderen.
-Mix de soep met een staafmixer tot een gladde massa, giet de room erbij en roer.
- aftroeven en eventueel bij kruiden naar eigen smaak

Bron

pinterest - chef = Dan

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten