Chili Sesamgarnalen met ananas en paksoi.

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.

Een heerlijk Aziatisch gerecht met garnalen, ui, knoflook, zoete paprika en ananas met een smakelijke woksaus van sojasaus, chilisaus en ananassap. Met als extra groente gestoofde paksoi in dezelfde woksaus. Lekker met basmatirijst en een plakje kroepoek.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
250 gram verse of (diepvries wok garnalen ontdooid)
2 kleine uien geschild in reepjes
1 teen knoflook gesnipperd
1 rode punt paprika in ringen
1 paksoi in reepjes
150 gram basmatirijst


1 blikje ananas op sap uitgelekt , sap opvangen

4 el zoete chilisaus
2 el sojasaus
2 el sesamolie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
wok, snijplank, mes pannen

Bereidingswijze

Roer een woksaus van 2 el ananassap, de zoete chilisaus en de sojasaus en zet apart.
Kook de basmatirijst gaar volgens de beschrijving op de verpakking.

Verwarm ondertussen 1 el sesamolie in de wok en roerbak de ui, paprika en knoflook circa 3 minuten. Voeg de ( ontdooide) garnalen toe en wok totdat ze rozig zien. Dan gaan de stukjes ananas erbij met de helft van de woksaus. Zorg ervoor , dat alles goed warm is.

Roerbak ondertussen in een andere pan 1 el sesamolie de paksoi circa 6 minuten en voeg de rest van de woksaus toe.

Serveer het gerecht met de garnalen met groente en de paksoi met de rijst in een apart kommetje erbij.

Serveertip

Ook lekker met 1 el geroosterd sesamzaad.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Keukensloofje47 avatar
Keukensloofje47

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten