Gegrilde Vietnamese Gehaktballen

  • Vietnamees, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Gegrilde Vietnamese Gehaktballen

    Gegrilde Vietnamese Gehaktballen

    Gegrilde Vietnamese Gehaktballen

Deze Gegrilde Vietnamese Gehaktballen zijn supervers en vol van smaak, boordevol groene uien, rode pepervlokken en geraspte gemberwortel. Smelt in je mond , deze gehaktballen zijn een geweldige aanvulling op elke BBQ feest  of zelfs voor een leuke game-avond!

Deel dit recept

Ingrediënten 5 personen
450 g rundergehakt
1 eetlepel koriander fijngehakt
3-4 teentjes knoflook fijngehakt
3 groene uien fijn gesneden ( pijpajuin)
1 theelepel gemberwortel geraspt
1 theelepel rode pepervlokken
1 eiwit
54 g paneermeel
zout en peper naar smaak
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verwarm de grill voor ; Verwarm uw BBQ op 190°C
Gehaktballen maken:
-Meng in een grote kom het rundergehakt met de rest van de ingrediënten. Meng voorzichtig en begin met het vormen van gehaktballetjes van circa 4 cm . Je zou ongeveer 20 gehaktballen moeten krijgen.
Grill de gehaktballen:
-Leg de gehaktballen op de grill en bak ze ongeveer 2 minuten per kant.
-Laat de gehaktballen rusten en serveer. Leg de gehaktballen op een bord en laat 5 minuten rusten.

Serveer warm met pindasaus of je favoriete dipsaus.

Bron

pinterest

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar
marcdepester

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten