Gerookte spareribs uit St. Louis

  • Amerikaans, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 21-08-2022
  • Gerookte spareribs uit St. Louis

    Gerookte spareribs uit St. Louis

    Gerookte spareribs uit St. Louis

Gerookte St. Louis Ribs worden langzaam gegaard tot ze mals van het bot vallen met de perfecte sappige smaak.
Het bereiden van dit ribrecept in de rookoven is de perfecte manier om de heerlijkste smaak te krijgen  van ribbetjes

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
2 grote rekken spareribs of 4 kleinere
236 g ananassap
280 g huisgemaakte BBQ saus

coating :
110 g lichtbruine suiker
1 el chilipoeder
1 el mosterd
1 el uienpoeder
1 el knoflookpoeder
1 el cayennepeper
1 el zout
1 el grofgemalen zwarte peper

Spritz :

sap van een 1/2 ananas
30 g appelciderazijn
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
rookoven

Bereidingswijze

-Verwarm de roker voor op 135 °C. (De meeste pelletgrills hebben het niet nodig, maar je kunt een pan water in de hoek van de roker toevoegen om het vocht binnen te houden.)
-Als het nog niet is verwijderd, verwijder dan het vlies aan de onderkant van de ribben of vraag uw slager om het voor u te verwijderen.
- bestrooi de rib-backs met de kruiden en strooi ze aan alle kanten op de ribben. Laat de ribben 1 uur op het aanrecht liggen om het vlees op kamertemperatuur te laten komen en de rub goed te laten hechten. Dit zorgt voor een meer gelijkmatige bereiding.

-Plaats ribben op de roker en rook gedurende 3 uur op 135°C en spritz elk uur .
-Plaats de ribben na 3 uur in een aluminium pan en giet er 1 kopje ananassap in. Leg er een vel aluminiumfolie op en knijp de randen dicht.
-Zet de pan op de rookoven en kook nog 2 uur.
-Verwijder na 2 uur de aluminiumfolie die de pan bedekt en bestrijk de ribben met een dikke laag BBQ-saus.
-Ga door met het koken van de ribben gedurende 1 uur om de saus in te stellen en het koken te beëindigen.
-Haal de spareribs uit de smoker en laat 10 minuten rusten.

Snijd de ribben tussen elk bot.

Bron

pinterest - chef = Snyder

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten