Oklahoma Chili

  • Amerikaans, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 21-08-2022
  • Oklahoma Chili

    Oklahoma Chili

    Oklahoma Chili

Oklahoma Chili is een dikke chili zonder bonen, geïnspireerd op veel recepten voor chili uit het Midwesten. Dit eenvoudige, stevige recept voor rode chilipepers is gemaakt in iets meer dan een uur.  Oklahoma Chili wordt sterk beïnvloed door de chili-recepten uit hun omringende staten. Een dikke rode saus die de voorkeur heeft in Texas, het masameel van New Mexico en no-bean Midwestern-stijlen. Al deze invloeden komen samen om een stevige kom milde chili vol van smaak te maken.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1 kg rundergehakt
700 g tomatensaus
2 blikken tomatenblokjes op sap ( circa 850 g)
1 ui, gesnipperd
2 eetlepels maïsbloem
2 eetlepels chilipoeder
1 eetlepel knoflookpoeder
2 theelepels zout
2 theelepels grofgemalen zwarte peper
1/2 theelepel cayennepeper
2 theelepels komijn
1 theelepel Worcestershiresaus
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Doe het rundsgehakt in een grote pan en meng het knoflookpoeder erdoor.
-Bak op middelhoog vuur tot het bruin is.
-giet eventueel het overtollige vet af en meng de andere ingrediënten erdoor.
-Roer goed door elkaar, dek af en zet het vuur laag. Laat 1 uur sudderen, af en toe roeren.

Serveer met geraspte cheddar kaas, gesnipperde uien, zure room, Fritos en maisbrood.

Bron

pinterest - chef = s. Snyder

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten