Texas Brisket Chili
- Amerikaans, Hoofdgerecht
- 60-120 min.
Texas Brisket Chili is een dikke, rijke chili die net zo vullend is zonder bonen. Een eenvoudig gerecht perfect op smaak gebracht met paprika, komijn, ui en jalapeno.
Ingrediënten 8 recipe.people
2 eetlepels plantaardige olie1 ui, gesnipperd
1 jalapeno, fijngehakt
3 teentjes knoflook, gehakt
chilipoeder ( naar eigen smaak)
2 eetlepels paprikapoeder
1 eetlepel komijn
2 theelepels zout
grofgemalen zwarte peper
1 blik geplette tomaten
1 L runderbouillon
1,5 kg stoofvlees in stukjes en aangebakken in boter rondom
Bereidingswijze
-Voeg olie toe aan een grote pan op hoog vuur.
-Voeg uien en jalapeno toe en bak 4-5 minuten, tot ze doorschijnend zijn.
-Voeg knoflook, chilipoeder, paprika, komijn, zout, peper, geplette tomaten, runderbouillon en de stukjes vlees
-Breng aan de kook, zet het vuur dan laag en laat 2 uur sudderen, af en toe roeren.
Bron
pinterest - chef = Sabrina Snyder