Mousaka - zonder ui - evt vega MWB
- Grieks, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Makkelijk, snel en lekker
Ingrediënten 4 personen
1 el olijfolie1/2 aubergine
400 tomatenblokjes
1 prei
2 tenen knoflook
400 gehakt / vega
1 el,gedroogde oregano
0,5 tl kaneel
Als ovenschotel: 400 aardappelschijfjes
Als maaltijd: 400 gr couscous
Bereidingswijze
Olie in pan en prei aanfruiten tot glazig (niet bruin)
Knoflook erbij doen
Ondertussen aubergine in blokjes snijden
Gehakt rullen bij prei.
Dan aubergine, tomaten, oregano en kaneel erbij
5 min koken - voor ovenschotel
15 min voor cous cous maaltijd
Of: oven al voorverwarmen; zie tip
Of: 400 gr couscous klaarmaken zoals op het pak staat
Bron
Ander recept hier op Smulweb
Serveertip
Ovenschotel; aardappels onder, mousaka erop - aardappels erover heen
Garneren met: 125gr ricotta met 50 gr parmesan er doorheen.
De hele bovenkant mee bestrijken - 15 min in voorverwarmde oven 200 graden