Koolrabi Italian pizza style

  • Italiaans, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 18-08-2022
  • Koolrabi Italian pizza style

    Koolrabi Italian pizza style

    Koolrabi Italian pizza style

  • Koolrabi Italian pizza style

    Koolrabi Italian pizza style

    Koolrabi Italian pizza style

  • Koolrabi Italian pizza style

    Koolrabi Italian pizza style

    Koolrabi Italian pizza style

  • Koolrabi Italian pizza style

    Koolrabi Italian pizza style

    Koolrabi Italian pizza style

  • Koolrabi Italian pizza style

    Koolrabi Italian pizza style

    Koolrabi Italian pizza style

  • Koolrabi Italian pizza style

    Koolrabi Italian pizza style

    Koolrabi Italian pizza style

  • Koolrabi Italian pizza style

    Koolrabi Italian pizza style

    Koolrabi Italian pizza style

  • Koolrabi Italian pizza style

    Koolrabi Italian pizza style

    Koolrabi Italian pizza style

  • Koolrabi Italian pizza style

    Koolrabi Italian pizza style

    Koolrabi Italian pizza style

  • Koolrabi Italian pizza style

    Koolrabi Italian pizza style

    Koolrabi Italian pizza style

Als je de groenten van het seizoen volgt dan heb je automatisch genoeg afwisseling. Zo is nu de koolrabi (van Hollandse bodem) volop verkrijgbaar.
Als afwisseling op het standaard recept (met melksausje) heb ik deze heerlijke variatie gemaakt. Het is een soort van pizzaatje met als bodem een plak koolrabi. Bovendien is dit gerecht glutenvrij en koolhydraatarm.

TIP: Je kunt dit ook prima als voorgerecht serveren op een bedje van sla.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 2 koolrabi
- 125 gram gekookte ham(blokjes)
- 2 tomaten
- 2 bollen mozzarella
- 1 rode puntpaprika
- 150 gram roomkaas
- 1 flinke el tomatenketchup
- 100 gram geraspte kaas
- pezo
- 1 koffielepel Italiaanse kruiden
- basilicum om mee te garneren
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

- Schil de koolrabi, snij in gelijke plakken, kook ze 5 minuten en laat ze goed uitlekken.
- Snijd de ham, tomaten, mozzarella en paprika in kleine blokjes en hussel het door elkaar.
- Roer de roomkaas en tomatenketchup erdoor en breng op smaak met peper, zout en een beetje Italiaanse kruiden.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de plakjes koolrabi erover. Verdeel het mengsel over de plakken en bestrooi met de geraspte kaas.
- Bak het geheel 25-30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden C.

Laatste reacties

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse 06-09-2022

Hoi Poebeer, wat een leuk idee om zo je eigen sausje op te pimpen. Je kunt ook gewoon de mozzarella weglaten en alleen wat geraspte kaas erover strooien. bedankt voor je reactie en succes als je het gaat maken. Groetjes van Wilmie.

poebeerr avatar
poebeerr 26-08-2022

Dat ziet er lekker uit, maar mijn vriend gaat zo veel mozarella niet eten. Ik neem je idee van geraspte kaas, ketchup en wat italiaanse kruiden mee om mijn melksausje te pimpen.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten