Spaanse paella

  • Spaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 18-08-2022

gegeten bij vrienden, heerlijk

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 ui gesnipperd
1 teentje knoflook
250 gram risottorijst
0.5 eetlepel gerookte paprikapoeder
320 gram kipstukjes
1 eetlepel an-andalusiëkruiden
300 ml tomato fritto
800 ml groentebouillon
10 gr saffraandraadjes
100 gram diepvriesdoperwten
100 gr olijven
15 gr koriander
1 pot rode gegrilde paprika's
0.52 citroen
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

verhit 3 eetlepels olie in wok, en bak de ui en knoflook op matig vuur.
Zet het vuur hoger en bak de rijst al omscheppend 2 minuten mee
Strooi er de An-aldalusiekruiden over en bak de kip mee.
Bak nog 2 à 3 minuten en schenk er de tomato fritto en de groentebouillon bij.
Voeg de saffraan er aan toe en breng het aan de kook.
Laat zonder deksel op de pan 25 minuten zachtjes koken tot de rijst gaar is, schep af en toe om
voeg de laatste 5 minuten de doperwten toe
laat ondertussen de olijven uitlekken en snijdt de koriander grof
Meng de olijven en 2/3derde van de koriander door de paella
Breng de paella op smaak met versgemalen peper en eventueel zout
Schep het op een schaal en verdeel er de gegrilde rode paprika's over
garneer met de rest van de koriander en knijp er wat citroensap over

Bron

vrienden gevonden in blad Vriendin

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten