Italiaanse gehaktballen

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 18-08-2022
  • Italiaanse gehaktballen

    Italiaanse gehaktballen

    Italiaanse gehaktballen

Een klassiek recept voor gehaktballen in Italiaanse stijl - sappig en heerlijk op zichzelf of geserveerd met je favoriete Italiaanse saus. Een super recept , goed voor circa 28 gehaktballen met een gewicht van circa 70 g 

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
300 g Italiaans of Frans brood, korstjes verwijderd
8 cl volle melk
3 eieren
170 g fijngehakte uien
1 ½ eetlepel verse knoflook fijngehakt
150 g vers geraspte Parmezaanse kaas
50 g fijngehakte verse (Italiaanse) platte peterselie
2 theelepels zout
½ theelepel versgemalen zwarte peper
750 g rundergehakt
500 g gemalen varkensvlees (geen worstvlees)
500 g gemalen kalfsvlees
8 cl extra vierge olijfolie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Week het brood in de melk in een grote kom. Nadat het brood 4-5 minuten heeft geweekt, voeg je de eieren toe en mix je met het natte brood.
-Voeg uien, knoflook, Parmezaanse kaas, peterselie, zout en peper toe en goed mengen .
-Voeg het rundvlees, het varkensvlees en het kalfsvlees toe en meng het mengsel , maar meng niet te lang.
-Gebruik een lepel om gehaktballen uit te scheppen (circa 70 g) Je kunt ze echter in elke gewenste maat maken, pas de kooktijden aan.
-Maak je handen nat en rol de gehaktballetjes uit tot een ronde vorm. Zet in de koelkast om op te stijven als het mengsel te warm wordt. Ze behouden hun vorm beter tijdens het koken als ze niet te zacht zijn.
-Verhit de olijfolie in een grote koekenpan van 30–45 cm op middelhoog vuur.
-Werk in twee porties, plaats de gehaktballen voorzichtig in de pan en bak een paar minuten aan elke kant (boven, onder en alle kanten), gebruik een paar soeplepels om de gehaktballen om te rollen terwijl ze bakken. De gehaktballen worden een beetje plat en blijven niet precies rond, maar als je blijft draaien en bruin worden, vormen ze weer een ronde vorm. De totale baktijd voor elke gehaktbal moet ongeveer 10-12 minuten zijn.

Bron

pinterest

Serveertip

-als de gehaktballen volledig gaar zijn; kunnen ze in verschillende recepten worden gebruikt. Voor spaghetti en gehaktballen: doe de gehaktballen direct in een pot met je favoriete tomatensaus en kook nog vijf tot tien minuten in de saus. Of leg ze in hete bouillon voor een Italiaanse Gehaktballensoep.
-Deze gehaktballen zijn goed in te vriezen. Bevries op een enkele laag in een schaal of pan. Eenmaal bevroren, plaats in zip-lock zakken en plaats terug in de vriezer.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten