Kleurrijke salad jar met quinoa en zalm

  • Belgisch, Lunch/Brunch
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 17-08-2022
  • Kleurrijke salad jar met quinoa en zalm

    Kleurrijke salad jar met quinoa en zalm

    Kleurrijke salad jar met quinoa en zalm

Makkelijk, lekker en origineel 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
150 g gerookte zalmsnippers
100 g gepelde roze garnalen 'jumbo'
1 bosje radijzen
200 g sojabonen edamame (diepvries)
1 gele zoete puntpaprika
50 g jonge slascheuten
1 mango
1/2 limoenen
2 lente-uitjes
200 g quinoa tricolore
3 el mayonaise
1 tl wasabipasta
zwarte peper (molen)
zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
4 bokalen met deksel

Bereidingswijze

Voorbereiding : (10min)
-Schil de mango en snij in blokjes.
- Pers de halve limoen.
- Snij de radijzen in fijne schijfjes.
- Snipper de lente-ui fijn.
- Snij de zoete puntpaprika in de lengte in 2.
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten en snij in reepjes.
- Spoel de quinoa in een fijne zeef onder koud
water.

Bereiding :

1 Kook de quinoa gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
2 Kook intussen de diepgevroren sojabonen 4 min.
afgedekt in lichtgezouten water. Giet af, spoel onder koud water en haal de bonen uit de peultjes.
3 Meng de mayonaise met de wasabipasta, het limoensap, zout en zwarte peper.
4 Schep de dressing in de bokalen. Voeg de garnalen toe en vervolgens de quinoa en de zalmsnippers.
5 Vul aan met de lente-ui, mangoblokjes, sojabonen, radijzen en zoete puntpaprika. Werk af met de slascheuten en sluit de bokalen af.

Bron

colruyt

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten