Mediterraanse salad in a jar

  • Belgisch, Lunch/Brunch
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 17-08-2022
  • Mediterraanse salad in a jar

    Mediterraanse salad in a jar

    Mediterraanse salad in a jar

Makkelijk, origineel en lekker slaatje  

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 sneden parmaham
1/2 meloen (charentais)
125 g frambozen
1/2 plantje dragon
100 g kaasblokjes
60 g ricotta
200 g volkorenpenne
4 tl pijnboompitten
3 el olijfolie
1 el azijn
peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Voorbereiding : (15 min. + afkoelen)
- Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat afkoelen.
- Schep intussen met een meloenlepeltje bolletjes uit het vruchtvlees van de halve meloen.
- Meng de azijn met de olijfolie en kruid met peper en zout.
- Snij de sneetjes parmaham in de lengte in 2 en rol op tot roosjes.
- Pluk de blaadjes van de takjes dragon.
Bereiding :
1 Meng de afgekoelde pasta voorzichtig met de meloenbolletjes, de frambozen en de helft van de dragon.
2 Verdeel de ricotta over 4 bokalen en kruid met peper en zout. Besprenkel met de vinaigrette en verdeel er de pasta over. Werk af met de roosjes parmaham, de kaasblokjes, de pijnboompitten en de rest van de dragon.

Bron

colruyt

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten