Zomerse salade met vis

  • Vis, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 15-08-2022

Erg lekker als het warm weer is.
Voor de lunch of als hoofdgerecht met een stokbroodje erbij

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
Voor de salade

90 gr gerookte zalm
100 gr rivierkreeftjes of roze garnalen
125 gr Makreelfilets in water
½ rode ui
125 gr sla melange
½ avocado
2 tl mayonaise

Voor de Dressing

2 el olijfolie
1 el azijn
1 el citroensap
snuf peper en zout

Voor deTopping

70 gr zure room
1 tl geraspte mierikswortel uit potje
1 tl citroensap
snuf peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Meng de zure room met de mierikswortel en het citroensap.
Voeg vervolgens naar smaak zout en peper toe.
Zet dit apart
Schenk de azijn en het citroensap in een kleine kom, meng dit met een garde en schenk vervolgens één voor één een eetlepel olijfolie toe.
Voeg peper en zout naar smaak toe.
Zet ook dit apart
Laat de makreelfilets uitlekken in een bolzeef, pak vervolgens een kom en voeg hier de mayonaise aan toe. Zodra de makreel is uitgelekt voeg je dit toe aan de mayonaise.
Trek met een vork de makreel uit elkaar en mix het met de mayonaise.
Breng op smaak met peper en zout.
Zet dit ook apart
Snij de halve ui in dunne ringen en de halve avocado in dunne plakjes
Snij de gerookte zalm in dunne lange reepjes
Nu kunnen de borden worden opgemaakt, pak twee platte borden en verdeel hierover de sla melange, de rode ui en de avocado.
Schenk vervolgens de dressing over de salades
Met een lepel verdeel je de makreel in het midden over de twee borden.
De rivierkreeftjes leg je vervolgens over de rest van de salade heen.
De reepjes gerookte zalm leg je daar weer overheen
Tot slot voeg je de topping met een theelepel toe.
Verdeel 5 a 6 lepels over de salade

Bron

Smaakvol NL

Serveertip

Ik doe er nog een hardgekookt eitje bij.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten