cashewnoten blondie

  • Internationaal, Banket
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 14-08-2022
  • cashewnoten blondie

    Cashewnoten blondie

    Cashewnoten blondie

Heerlijk semi gezonde blondie van Rens Kroes. veganistisch en glutenvrij.

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
1 flax-ei (1 el gebroken lijnzaad met 2 1/2 el water)
1 tl baking soda
1 el Gucot appelazijn
100 g kokosbloesemsuiker
1 tl Gucot vanillepoeder, ongezoet
200 g havermeel, of ander meel naar wens
Snufje zout
140 g Gucot cashewpasta
100 ml ahornsiroop
2 el kokosolie, gesmolten
100 ml havermelk (of ander melk naar wens)
120 g pure chocolade
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Ovenschaal: 20 x 20
- Ongebleekt bakpapier 


Bereidingswijze

1. Verwarm de oven op 180 °C.

2. Maak het flax-ei door lijnzaad en water in een kommetje met lepel door elkaar te roeren. Laat het minimaal voor 5 - 10 minuten staan.

3. Doe de appelazijn en baking soda (zuiveringszout) in een glas en mix het met een lepeltje door elkaar.

4. Doe de kokosbloesemsuiker, vanillepoeder, havermeel, zout, cashewpasta, ahornsiroop, kokosolie en havermelk in de keukenmachine (aanbevolen), blender of handmatig. En mix het tot een romig geheel. 

5. Schep het beslag in een kom en voeg het flax-ei en het appelazijn - baking soda mengsel erbij. Roer alles goed door elkaar en laat het 10 minuten staan. 

6. Hak de chocolade met een mes in kleine stukjes en voeg het toe aan het beslag. Roer nogmaals
7. Bekleed je bakblik met bakpapier en schep de massa erin.

8. Bak het voor 30 - 40 minuten in de oven en voilà!



Bron

Rens Kroes

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten