Spelt galette met tomaten

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 13-08-2022
  • Spelt galette met tomaten

    Spelt galette met tomaten

    Spelt galette met tomaten

  • Spelt galette met tomaten

    Spelt galette met tomaten

    Spelt galette met tomaten

Een zomerse smaakvolle eenvoudige, rustieke galette of taart in vrije vorm.  (Tros)tomaten, verse kruiden, een beetje kaas, een beetje zeezout en zwarte peper, alles verpakt in een zelfgemaakte speltboterkorst. 
 

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
Galettedeeg (zie recept hieronder)

3-4 middelgrote tomaten, in plakjes
100 g verse ricotta, gezeefd (je wilt overtollig vocht verwijderen)
100 g feta kaas
1 grote teen knoflook, fijngehakt
1 1/2 theelepels gehakte verse tijm
1 1/2 theelepels gehakte verse rozemarijn
Zeezout en versgemalen zwarte peper
Basilicumblaadjes, in dunne plakjes gesneden voor garnering


Galette deeg

250 g bloem (half spelt en half voor alle doeleinden gebruikt)
1/2 theelepel zwarte peper
1/4 theelepel zeezout
1 klontje boter, gekoeld, in blokjes gesneden
1 theelepel citroensap
4-5 eetlepels ijskoud water
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
keukenpapier

Bereidingswijze

-Verwarm de oven voor 190°C
-Bestrooi de tomaten met zeezout en versgemalen zwarte peper. Leg de plakjes op keukenpapier om uit te lekken.
-Meng de ricotta, feta, gehakte knoflook, 1 theelepel verse tijm en 1 theelepel verse rozemarijn. Voeg een paar maal versgemalen zwarte peper toe.
-Bebloem je werkoppervlak en meng alles voor het deeg .
-Rol het deeg uit tot een cirkel van ongeveer 25 cm.
-Verspreid het ricotta-feta-mengsel rond het deeg en laat een rand van 4 cm rond de randen.
-op de laag gesneden tomaten die we erin leggen, strooien we de resterende gehakte kruiden over.
-Strooi er een beetje grof zeezout over.
-Verzamel de randen van het deeg, plooi terwijl je gaat met je vingertoppen (maak je geen zorgen als het niet perfect is, dit is een rustieke taart).

-Bak in 40-45 minuten goudbruin.
-Garneer met de gehakte basilicumblaadjes.
-Snijd in punten en serveer.

Bron

pinterest

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten